Saense Sjans is...

Jose Stoop

Geboren in  West Friesland en als 4 jarige kleuter naar Den oever verhuisd waar mijn ouders een
prachtige kroeg hadden gekocht genaamd de flying Dutchman. Hier hielp ik van jongs af altijd al
met heel veel plezier mee en koester ik ook geweldige herinneringen aan die tijd…

Vervolgens voor mijn studie een tijdje in Amsterdam gewoond , heerlijk oud huisje aan de gracht en
in die tijd kreeg ik ook Sjans met Zaanse Richard.

De naam Saense Sjans

De naam Saense Sjans is opgebouwd uit het oud Zaanse woord voor inwoners uit de Zaanstreek (Saene) en mijn sjans met een Zaandammer. De meesten mensen in  mijn omgeving vonden de naam hillarisch en zo blijft de naam ook bij de meest goed hangen…

Samen betrokken wij in 2002 een nieuwbouwappartement met uitzicht over de Zaan. Deze moderne maisonnette woning was volledig
ingericht in de landelijke woonstijl . Na de moderne hal en lift stapte je via onze voordeur een sprookje van Franse Brocante binnen; prachtige bewerkte gietijzeren radiatoren, een enorme zandstenen schouw, bad op pootjes geverfde brocante kuifkasten, warme houten vloeren, een prachtige woonkeuken, overal waar je keek was alles tot in de details in de landelijke woon style afgewerkt.

Een eigen unieke stijl, selfmade, eigenwijs en apart

Ik ben in mijn element als het gaat om inrichten in de landelijke stijl, het opknappen van oude meubelstukken, Wij reden vroeger in het tijdperk zonder kinderen 😉 rustig naar Zuid Frankrijk voor een partijtje vloertegels voor in de bijkeuken en struinde brocante markten in binnen en buitenland af voor partijen deurkrukken, en auto vol rieten manden of dat ene glas-in-lood raam.

Overal komen wij wel bijzondere schatten tegen, of zie ik in sommige stukken iets moois waarvan een ander denkt… wat moet je ermee.. Onze style is daarom uniek, selfmade, eigenwijs en apart. Iedereen zei altijd tegen mij dat ik daar iets mee moest doen maar de stap om voor mijzelf te beginnen , kwam er door onbekende reden nooit van….

Een eigen zaak

Mijn geweldig vader “Joop” zei ooit tegen mij; “Jootje, Als je iets echt wil dan ga je er voor, ik heb in mijn leven veel mooie dingen gedaan en ik heb eigenlijk nergens spijt van…Toen mijn vader in 2003 op veel te jonge leeftijd overleed was dat voor  mij t laatste zetje dat ik denk ik nodig had. Ik heb zijn advies opgevolgd , met steun van Richard ben ik er voor gegaan ….  Saense Sjans was geboren.

Terug naar mijn roots…. Den Oever

Eind 2006 kwam er een unieke kans op ons pad, een oude, vervallen woonboerderij midden in een geweldige woonwijk en ook nog eens in hartje Den Oever. Van het vervangen van het rieten dak tot het slopen en  opnieuw indelen van het huis… alles pakte wij aan. Waar veel mensen ons voor gek verklaarde “Wat een project het staat al jaren leeg… ” vonden wij juist de uitdagingen om er ons droomhuis van te maken met een warm welkom!

Gezelligheid staat bij ons voorop net als goede service, persoonlijk contact de dingen die ik echt heel belangrijk vindt.

Ook al run ik Saense Sjans in mijn “eentje” zonder alle fantastische hulp van mijn man, lieve familie en andere leukerds om mijn heen zou ik dit nooit hebben kunnen doen! Iedere dag is het voor mij nog een feestje om eigenaar van Saense Sjans te zijn en dat anno 2019 al 16 jaar!!! .

Heel graag tot Sjans…

Groetjes,

Jose Waagmeester – Stoop

Nu in de saleNaar de webwinkel >